_DSC5783-2.jpg
_DSC5768.jpg
julmarknad_mindrecrop.jpg
_DSC5114-3.jpg
_DSC5783-2.jpg

Om Mörby


SCROLL DOWN

Om Mörby


 
mörbylogo_svart.png


 Ekolantbruk med kvarn & gårdsbutik
 

Mörby gård finns i Raseborg i sydvästra Finland och drivs av familjen Alm med Anna Alm som ägare och bonde. Gården ligger i ett vackert kuperat, gammalt kulturlandskap vilket gör att valet av ekologisk produktion (sedan 1995) känns naturligt. Gårdsbutiken är sedan 1991 hjärtat i verksamheten och ligger i gårdens centrum. Ekologiskt nötkött, spannmål, rotfrukter och potatis producerade på gården utgör största delen av sortimentet. De årligen återkommande evenemangen Julmarknaden och Fastlagsjippot har för många blivit viktiga traditioner. Besök gården, andas äkta lantluft och handla rena råvaror direkt från bonden.

Välkommen!

 

Här kan du läsa en spännande berättelse från gården #minMörbyhistoria och på vår facebook -sida kan du följa med vad som händer på gården just nu.

 
_DSC5768.jpg

Gårdsbutiken


Gårdsbutiken


Gårdsbutiken 

Gårdsbutiken är belägen på gården intill ladugården. Butikens sortiment varierar enligt säsong
så förhandsbeställ gärna dina produkter för att försäkra dig om att de finns i lager.
Förfrågningar och beställningar kan skickas per e-post till anna.alm@morby.fi.

 

 
 
 

Nötkött

Mörby-mört ekologiskt nötkött av
köttras direkt från gården. Djuren äter närproducerad mat genom att beta gårdens stränder och ängar under sommaren och genom att äta på gården producerat foder (gräs, klöver, havre och ärter) under vintern. Tidvis finns även korv eller andra specialprodukter i sortimentet.

Köttet säljs i 10 kg kassar eller bitvis.

Läs mer om principerna bakom ekologisk produktion på Luomuu.fi

Spannmål 

Ekologiska spannmålsprodukter av vete, korn, råg, havre och spelt i form av mjöl och gryn som mals i egen kvarn. En favorit är även Speltpastan som blev utsedd till årets västnyländska produkt år 2015. 

Spannmålen skalas och mals i vår egna kvarn i Svartå ca 40 km från gården. Spannmålens näring är också närproducerad, eftersom den kommer från klövern som odlas i skiften på åkern. 

Läs mer om våra finska spannmål i Marthaförbundets broschyr "Inhemskt spannmål". 

 

 

 
 

Våra återförsäljare

Melles hälsoshop, Ekenäs
Emmaus Westervik, Ekenäs
Frimans diversehandel, Tenala
DeliTukku, Pojo
Karis hälsokost, Karis
Kemikalio Sinikulma, Hangö

 
julmarknad_mindrecrop.jpg

Julmarknad


Julmarknad


 

MÖRBYS JULMARKNAD

SÖNdagen den 16.12.2018 kl.10-15

Välkommen att fira lantlig julmarknad i en levande gårdsmiljö tillsammans med oss på gården. Julmarknaden på Mörby har under årens lopp vuxit till att bli årets absoluta höjdpunkt på gården. Här kan mötas, sätta dig ner en stund och sedan handla allt som hör en stämningsfull jul till. 

På julmarknaden samlas ett 30-tal utställare. På gårdsplanen hittar du fisk, korgprodukter, julkärvar och -godis. Gårdsbutiken fylls av gårdens egna ekologiska kött- och spannmålsprodukter. Intill butiken ligger dörren till hallen där hantverkare med vackra pynt och färskt bröd hälsar dig välkommen. Längst in kan du värma dig en stund med en kopp rykande glögg och lussekatt.

På ladugårdsvinden hittar du hantverkare med får-, ull- och smidesprodukter. I ladan finns förutom hantverksprodukter även barnens favorit – halmhoppningen! Utanför på gårdsplanen står även julgranarna vackert uppradade i väntan på att få pryda någons hem. Här kan de minsta i familjen ta en ridtur på de söta ponnyerna medan några av gårdens tjurar nyfiket följer med spektaklet. Sist men inte minst vad vore julmarknaden utan älgsoppan som traditionsenligt serveras inne i den lilla karaktärsbyggnaden tillsammans med gårdens egna färska Smaskens semlor. 

Med andra ord är du och hela din familj varmt välkomna till Mörby Gårds julmarknad för att ta del av allt detta, stanna och trivas.

 

TIPS OCH TRIX

  • Samåk gärna med dina grannar eller bekanta! Evenemanget är populärt och vi har tyvärr ett begränsat antal parkeringsplatser. Följ våra parkeringsvakters anvisningar så går allting så smidigt som möjligt.

  • Klä dig enligt väder och i bra skor

  • Kontanter kommer väl till hands!

 

 
_DSC5114-3.jpg

Kontakt


Kontakt


 

Förfrågningar och beställningar
anna.alm@morby.fi
 

Mörby gårds vägen 80
10620 Ekenäs
Tel. +358(0)40 56 46 092

morby@morby.fi