MÖRBYS JULMARKNAD

SÖNdagen den 18.12.2015 kl.10-15

Välkommen att fira lantlig julmarknad i en levande gårdsmiljö tillsammans med oss på gården. Julmarknaden på Mörby har under årens lopp vuxit till att bli årets absoluta höjdpunkt där man kan handla allt som hör en stämningsfull jul till. 

På gårdsplanen hittar du fisk, korgprodukter, kärvar, halmpyssel och julgodis. Gårdsbutiken fylls av gårdens egna ekologiska kött- och spannmålsprodukter. Intill butiken ligger dörren till hallen där hantverkare med julpynt och kransar hälsar dig välkommen.

I den andra delen av hallen står julgranarna uppradade i väntan på att få pryda någons hem. På ladugårdsvinden hittar du hantverkare med får-, ull- och smidesprodukter. I ladan finns förutom hantverksprodukter även varm glögg, för att inte glömma barnens favorit – halmhoppningen! Utanför på gårdsplanen kan de minsta i familjen ta en ridtur på de söta ponnyerna och bredvid står oftast några av gårdens tjurar och tittar på spektaklet. Sist men inte minst vad vore julmarknaden utan älgsoppan som traditions enligt serveras inne i den lilla karaktärsbyggnaden tillsammans med färska Smaskens semlor. 

TIPS OCH TRIX

  •  Samåk gärna med dina grannar eller bekanta! Evenemanget är populärt och vi har tyvärr ett begränsat antal parkeringsplatser.
  • Klä dig enligt väder och i bra skor
  • Kontanter kommer väl till hands!

 

OBS! Vi säljer tyvärr inte julskinka detta år.