MÖRBYS JULMARKNAD

SÖNdagen den 17.12.2017 kl.10-15

Välkommen att fira lantlig julmarknad i en levande gårdsmiljö tillsammans med oss på gården. Julmarknaden på Mörby har under årens lopp vuxit till att bli årets absoluta höjdpunkt på gården. Här kan mötas, sätta dig ner en stund och sedan handla allt som hör en stämningsfull jul till. 

På julmarknaden samlas ett 30-tal utställare. På gårdsplanen hittar du fisk, korgprodukter, julkärvar och -godis. Gårdsbutiken fylls av gårdens egna ekologiska kött- och spannmålsprodukter. Intill butiken ligger dörren till hallen där hantverkare med vackra pynt och färskt bröd hälsar dig välkommen. Längst in kan du värma dig en stund med en kopp rykande glögg och lussekatt.

På ladugårdsvinden hittar du hantverkare med får-, ull- och smidesprodukter. I ladan finns förutom hantverksprodukter även barnens favorit – halmhoppningen! Utanför på gårdsplanen står även julgranarna vackert uppradade i väntan på att få pryda någons hem. Här kan de minsta i familjen ta en ridtur på de söta ponnyerna medan några av gårdens tjurar nyfiket följer med spektaklet. Sist men inte minst vad vore julmarknaden utan älgsoppan som traditionsenligt serveras inne i den lilla karaktärsbyggnaden tillsammans med gårdens egna färska Smaskens semlor. 

Med andra ord är du och hela din familj varmt välkomna till Mörby Gårds julmarknad för att ta del av allt detta, stanna och trivas.

 

TIPS OCH TRIX

  •  Samåk gärna med dina grannar eller bekanta! Evenemanget är populärt och vi har tyvärr ett begränsat antal parkeringsplatser. Följ våra parkeringsvakters anvisningar så går allting så smidigt som möjligt.
  • Klä dig enligt väder och i bra skor
  • Kontanter kommer väl till hands!.